Miloš Stevanović Intervju za časopis Cafe&Bar
Miloš Stevanović Intervju za časopis Cafe&Bar

Miloš Stevanović Intervju za časopis Cafe&Bar

30.11.2021.

1. Stanje u HoReCa sektoru iz vašeg ugla i šta biste savetovali vlasnicima ugostiteljskih objekata

- Pandemija Covid 19 virusa je unazadila ceo svet, pa tako i HoReCa sektor u našoj zemlji i regionu. Sa teškim izazovima suočavaju se, kako ugostitelji, tako i proizvođači i dobavljači ugostiteljske opreme. Drago mi je da se polako vraća trend otvaranja novih objekata. I pored svih ograničavajućih faktora u vidu Covid setrifikatia, skraćenja radnog vremena, smanjenja plata i odpuštanja radnika u svim granama privrede, ljudi se polako vraćaju starim navikama i ugostiteljski objekti ponovo počinju da se pune. Vlasnici ugostiteljskih objekata bi trebalo što više ulažu u moderne, "smart", tehnologije koje omogućavaju lakši i brži rad, smanjuju potrebu za radnom snagom, štede enrgiju i smanjuju troškove poslovanja. Upotrebom ovakve tehnologije kvalitet usluge i krajnjeg proizvoda postaje konstantan i sve manje zavisi od ljudskog faktora koji je sklon greškama.

2. Proizvod iz vaše palete koji biste izdvojili kao najuspešniji

Ako bih morao da izdvojim jedan proizvod, to bi svakako bio NABOO BOOSTED, najmodernija parokonvekcijska pećnica na tržištu. Međutim koncept moderne kuhinje, koji mi promovišemo, sadrži još 2 bitna elementa koji zajedno čine moćni TRIO. To su jedinstveni NEO24H prvi KOMBIFREEZ uređaj na svetu i ORACLE brza pećnica koja kombinuje 3 načina prenosa toplotne energije.

3. Planovi za 2022. godinu

- Konstantna edukacija i promocija modernih principa savremene kuhinje uz inplementaciju "smart" tehnologije u vidu praktičnih prezentacija;

- Širenje servisne podrške ali i svesti o potrebi redovnog održavanja i pravilne upotrebe kod korisnika;

- Promovisanje novog SHOW ROOM-a u Beogradu.


4. Koji biste restoran u Srbiji preporučili

Ovo je najteže pitanje od svih, kao kada slikara pitate koja boja mu se najviše sviđa. Balkanci imaju bogatu kulinarsku tradiciju, a volimo i da "izmišljamo" nove i moderne stvari. BOUTIQUE restorani su jedan od zicera, na obe strane Save. Pored toga bih pomenu KOLO u Galeriji, a ako želite nešto tradicionalnije tu je SALAŠ No18 u Beškoj ili PLAVA RUŽA u Apatinu (naročito dobro u letnjim mesecima).

 

Moje ime: Miloš Stevanović

Funkcija: GM Megaoprema doo